Motorrevisie

Wij leveren ook revisie motoren

Een slecht lopende (wel op 2 cylinders lopen of onregelmatig lopen) Smart motor is helaas niet eenvoudig op te lossen.

Een klacht van een slecht lopende Smart komt door compressie verlies in 1 van de 3 cilinders. De reden van dit compressie verlies is hoogstwaarschijnlijk een beschadigde of lekkende klep. Als gevolg van deze beschadigde klep ontstaat door een te hoge verbrandingstemperatuur in de cilinders.

De te hoge temperatuur ontstaat door olie verbruik, olie verbruik komt door slecht afdichtende of vast zittende zuigerveren. Hierdoor raken de zuigerveren vast of beschadigd door inwendige vervuiling.


Een Smart motor heeft een turbo die de rij-kwaliteit verbeterd maar als nadeel ook vervuilend is. Deze extra vervuiling als de olie te lang in de motor zit, zorgt er voor dat er dingen verstopt en of vast gaan zitten. Om deze vervuiling tegen te gaan en problemen op latere km te voorkomen moet de olie en het filter 2x per jaar ververst worden.

De Smart dealers houden echter 1x per jaar of 15.000 km aan , de praktijk ervaring leert dat dit onvoldoende is met als resultaat verhoogt olie verbruik soms 1 liter op 100 km.
De olie word aangezogen langs de slecht werkende zuigerveren waarbij het zich vermengt met de brandstof inspuiting en lucht.

Normaal verbrand bij u Smart motor benzine en lucht en geeft een bepaalde temperatuur.
Voeg nu olie bij de verbranding van benzine en lucht en de verbrandingstemperatuur word 2 tot 3 x zo hoog !!!!! De zuigers en kleppen houden dit niet lang vol en raken beschadigd met als gevolg : slecht lopen, op 2 cilinders lopen, geen trekkracht, niet harder kunnen dan 100 Km/uur of erg roken.

De enige goede oplossing is de motor reviseren en de vervuiling en verstoppingen geheel verwijderen door de motor inwendig te reinigen.
Als de revisie is uitgevoerd zal u Smart weer lopen als een nieuwe !


BELANGRIJK :
houdt de motor inwendig schoon dus 2 x per jaar olie en filter wisselen